Σάββατο

Φθάνουν οι Ηγούμενοι και Αντιπρόσωποι των Μονών στις Καρυές για την Επίσημη Υποδοχή του Πατριάρχη



Πραγματοποιείται, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019, η Επίσημος Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους. Εν πομπή, όλοι θα κατευθυνθούν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιουμενος από τον Πρωτεπιστάτη Γερ. Συμεών Διονυσιατη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, εκπροσώπους στρατιωτικών αρχών, αγιορείτες μοναχούς και προσκυνητές, ενώ και ακολούθησε επίσημο κέρασμα εις την Ιεράν Κοινότητα.
Ήδη έχουν προσέλθει οι Καθηγούμενοι Μέγιστης Λαύρας Πρόδρομος, Δοχειαρίου Αμφιλόχιος, Χιλανδαρίου Μεθόδιος,  Κουτλουμουσίου Χριστόδουλος, Φιλοθέου Νικόδημος, Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, Διονυσίου Πέτρος, Σταυρονικήτα Τύχων, Γρηγορίου Χριστόφορος, Σίμωνος Πέτρας Ελισσαίος, εκπρόσωποι της Μονής Ξηροποτάμου και της Μονής Αγίου Παύλου και η Αθωνιάδα Σχολή.
Θα ακολουθήσει σύντομη προσκυνηματική επίσκεψη του Πατριάρχου στο Κονάκι της Ιεράς Εσφιγμένου και αναχώρηση δια την Κουτλουμουσιανή Σκήτη Αγ. Παντελεήμονος, όπου θα λάβει χώρα προσκύνημα στο Κυριακόν και δείπνο στο Κελλί του Ιερού Χρυσοστόμου.













ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου